Rolex si Golf

ROLEX ȘI RYDER CUP

Rolex este partener internațional al Ryder Cup, a cărei a 44-a ediție va avea loc în Italia, în perioada 29 septembrie - 1 octombrie 2023. Creat în 1927, Ryder Cup este unul dintre cele mai urmărite evenimente sportive din întreaga lume. O dată la doi ani, acest turneu pe echipe pune față în față Europa cu Statele Unite ale Americii. Competiția are loc alternativ pe fiecare dintre cele două continente. Compeția pune față în față cei mai buni jucători de golf ai momentului – jucători experimentați și tinere talente –, fiecare echipă fiind condusă de foști campioni cu rolul de căpitani nejucători.

Ryder Cup reflectă calitățile excepționale: altruismul, solidaritatea și încrederea în echipă. Meciurile, uneori îndârjite, se desfăşoară demonstrând cel mai mare respect între adversari. Aceste întâlniri sunt, de asemenea, momente privilegiate de transmitere a ștafetei între campioni confirmați și jucători de golf de elită mai tineri.
Fiind alături de echipa europeană din 1995, Rolex este și partener mondial al Ryder Cup din 2021.

Formula succesului

Conceptul unic al Ryder Cup – trei zile de competiție, meciuri de perechi și simplu, fără premii în bani – creează un spirit de camaraderie și cooperare care depășește rivalitățile obișnuite ale circuitului profesionist. Primele două zile sunt dedicate meciurilor între perechi. De la meciuri cu patru mingi (fiecare jucător își joacă propria minge și doar cel mai bun scor contează) până la meciuri cu patru mingi (coechipierii joacă pe rând aceeași minge), perechile formate în fiecare echipă concurează în format meci-play, căutând să câștige fiecare gaură, completând-o în cel mai mic număr de lovituri. La sfârșitul fiecărui concurs, perechea care câștigă cele mai multe găuri câștigă meciul și un punct pentru echipa sa. Duminica cuprinde 12 meciuri de simplu, tot în format meci-play. Prima echipă care a acumulat mai mult de 14 puncte câștigă râvnitul trofeu Samuel Ryder. În caz de egalitate, trofeul este menținut de campioana care își apără titlul.

Freamătul mizei

Cu peste 200.000 de spectatori prezenți în cele trei zile de competiție și milioane de telespectatori din întreaga lume, Ryder Cup este un eveniment excepțional în lumea golfului.

Aduce laolaltă jucătorii și fanii pentru a susține pasionat o echipă, creând o ambianță de neegalat în golf. Freamătul mulțimii îi conduce pe jucători să dea totul pentru binele echipei. În acest spirit, în timpul ediției din 2018 din Franța, ambasadorul Rolex Francesco Molinari a făcut istorie în competiție câștigând toate cele cinci meciuri ale sale, patru la dublu și partida de simplu. Înaintea lui, niciun alt jucător european nu obținuse un asemenea rezultat.

Rolex și golful
O bază a valorilor împărtășite

Golful este mai mult decât un sport. Întruchipează valori care îl fac o experiență diferită de oricare alta. Precizie, integritate, modestie și respect. Acestea sunt valori de asemenea adânc înrădăcinate în identitatea Rolex. Este motivul pentru care, de aproape 60 de ani, Rolex a susținut golful. Acest angajament de lungă durată a fost inițiat în 1967 prin legendarul campion Arnold Palmer, căruia i s-au alăturat Jack Nicklaus și Gary Player, cunoscuți sub numele de Cei Trei Ași. Acum se extinde la instituțiile și evenimentele de top, precum și la cei mai buni jucători ai sportului și la talente mai tinere.

Vizitați-ne pentru a descoperi personal modelul Explorer

În calitate de Distribuitor oficial, suntem singurii distribuitori autorizați să vândă ceasuri Rolex. Având competențele și cunoștințele tehnice necesare, vă vom ajuta să faceți o alegere pentru toată viața.

Descoperiți colecția
CHRONOLINK

Chronolink pe social media

Vino in lumea noastra si urmareste-ne pe social media. Fii si tu parte din comunitatea Chronolink.

Please see our Appointment Policy - Your Bespoke Shopping Experience