Sentimentul de a fi unic și special este un lux pe care fiecare dintre noi merită să îl aibă, mai ales atunci când vine vorba despre lumea Rolex.

Fie că știi exact ce model de ceas îți dorești sau fie că ai nevoie de îndrumare în uimitorul univers Rolex, suntem întotdeauna pregătiți să-ți oferim acea experiență de shopping creată întru totul după dorințele și nevoile tale.

Mai mult, siguranța și confortul fiecărui client ce ne trece pragul, cât și cea a echipei noastre, continuă să fie una dintre prioritățile noastre.

Fiind ghidați de această viziune, am ales ca fiecare dintre locațiile noastre să funcționeze exclusiv pe baza de programare, reușind astfel să oferim adevărata experiență Rolex, intimă și specială pentru fiecare dintre voi.

Credem că aceasta este modalitatea perfectă prin care reușim să ne dedicăm în exclusivitate clienților noștri, asigurându-ne de fiecare dată că o simplă vizită într-un Boutique va deveni pentru aceștia, un moment de neuitat.

Perfecțiunea există și noi te ajutăm să o găsești. Programează vizita ta acum.

 

Programările în oricare dintre locațiile noastre se fac exclusiv telefonic

ROLEX
JW MARRIOTT BOUTIQUE
+40 21 403 31 43
ROLEX
PRIMAVERII BOUTIQUE
+40 31 425 34 31
ROLEX
SERVICE CENTER
++40 21 403 31 42

Politica de Programări

Te așteptăm în universul Chronolink

“Experiența Rolex creată special pentru mine, mi-a îmbogățit începuturile călătoriei mele cu brand-ul și mi-a oferit o amintire extrem de specială, pe care o voi prețui o viață întreagă”

“Chronolink este o companie cu oameni extraordinari – extrem de calzi, în permanență cu zâmbetul pe buze și o atitudine de profesioniști ce sunt întotdeauna, partenerii perfecți pentru o conversație despre orologerie și nu numai”

„Chronolink reprezintă acel loc ce reușește să însumeze și să reprezinte la cele mai înalte standarde, atât spiritul Rolex cât și valorile sale.”

F.A.Q.

Experiența ta unică Rolex este gata să înceapă.

Cum îmi pot face o programare?

Stabilirea unei vizite se poate face prin contact  telefonic la numerele asociate fiecărei locații în parte, întrucât este necesară o scurtă discuție anterioară întâlnirii noastre, menită să ne ajute în a ști mai multe despre nevoile și cerințele dumneavoastră.

Care va fi durata vizitei mele?

Veți avea la dispoziție o oră în care echipa noastră se va dedica în mod exclusiv dumneavoastră

Câte persoane mă pot însoți?

Un maximum de 3 persoane este numărul pe care îl putem permite în cadrul unei singure vizite.

Cum pot reprograma sau anula o programare?

Anularea sau reprogramarea unei vizite se pot face exclusiv telefonic, la numărul de telefon al Boutique-ului în cauză.  

Pot ajunge în magazin înainte de ora stabilită?

Între fiecare dintre programări alocăm un timp special igienizării și pregătirii spațiului. Așadar, vă rugăm să respectați ora stabilită pentru vizita dumneavoastră.

CHRONOLINK

Chronolink pe social media

Vino in lumea noastra si urmareste-ne pe social media. Fii si tu parte din comunitatea Chronolink.

Please see our Appointment Policy - Your Bespoke Shopping Experience